OZON Uygulama Polikliniğimiz Hizmete Açılmıştır
19 Ekim 2022

GETAT (  Geleneksel Tamamlayıcı Tıp ) Polikliniğimiz Hizmete Açılmıştır.

Hastanemiz bünyesinde kurulan GETAT (  Geleneksel Tamamlayıcı Tıp ) Uygulamaları Ünitemizde AKUPUNKTUR, OZON ve KUPA TERAPİ - HACAMAT  için uygulama  izni alınmış olup, bu alanlarda poliklinik hizmeti vermek üzere hazırlıklar tamamlanmıştır.GETAT kapsamındaSağlık Bakanlığından onaylı sertifikalı  hekimlerimiz tarafından akupunktur, kupa terapisi, hacamat, ozon terapi gibi alternatif tıp uygulama alanlarında hizmet sunulacaktır. Ayrıca Mezoterapi Uygulaması için uygulama izin süreci devam etmektedir.

GETAT Ünitesi’nde 2 doktorumuz poliklinik hizmet verecek  olup Uz. Dr. Kübra MAKARA PEŞİN  akupunktur, mezoterapi, ozon ve kupa uygulamaları ,Uz. Dr. Zeynep UNUS YILMAZ ise kupa terapi - hacamat uygulamaları için 10.10.2022 tarihi itibari ile hasta kabulüne başlayacaktır. GETAT Ünitemiz Uygulamaları için ilk aşamada vatandaşlarımız ilgili hekimlerimiz ile ön görüşme sağlayarak bilgi edinebilecek ve randevu oluşturabileceklerdir.

“Geleneksel  ve tamamlayıcı tıp”  fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan, farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı, izahı yapılabilen veya yapılamayan  bilgi, beceri ve uygulamaların bütünüdür. Batı tıbbını destekleyici ve tamamlayıcı yöntemlerdir.

Usulsüz ve bilgisizce yapılan uygulamaların önüne geçmek ve halk sağlığını korumak amacıyla Sağlık Bakanlığımız tarafından yayınlanan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği ile uygulama yetkisi sadece hekimlere ve kendi alanında uygulama yapmak üzere diş hekimlerine verilmiştir.

Hekimler ve diş hekimleri her bir kurs için belirlenen süre ve düzenlenen eğitim programları sonrasında sertifika almaları halinde bu tedavi yöntemlerini uygulayabileceklerdir.

Bu yönetmelik kapsamında hekimler ve diş hekimlerine eğitimi verilmeye başlanan alanlar; Fitoterapi (Bitkilerle Tedavi), Akupunktur,  Kupa Terapi, Sülük Tedavisi, Hipnoz, Ozon Terapi, Mezoterapi, Apiterapi, Proloterapi, Osteopati,  Refleksoloji,  Homeopati, Kayropraktik,  Larva Uygulaması,   Müzik Terapi’dir.

Hastalara, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları, denetlenebilir sağlık kurumlarında sertifikalı hekimler tarafından verilmektedir. Bu sayede yetkisiz (merdiven altı) uygulamaların önüne geçilmesi hedeflenmektedir.

Vatandaşlarımız, rutin sağlık problemlerinde nasıl hastaneye başvuruyorlar ise GETAT uygulamaları için de hastane bünyesinde kurulan GETAT Uygulama Ünitesinde muayene olabilecekler.