Refakat Politikamız ve Refakatçi Kuralları
13 Nisan 2022

HASTA VE REFAKATÇİ KURALLARI

1-Refakatçiler hastane kurallarına uymakla yükümlüdür.

2-Odalarınızda bulunan eşya ve malzemeleri düzenli ve temiz tutmalıdır. Mevcut eşyaları başka odalara taşımayınız.

3-Sizlere huzurlu bir ortam sağlanması için, hasta ve refakatçilerinin; hasta odası ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşmaması, gürültü yapmaması şarttır. Ayrıca odalarınızda bulunan televizyonların başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanılması gerekir.

4-Refakatçiler; hasta, refakatçi ve servis adı yazılı refakatçi kartlarını sürekli takılı tutmalıdır.

5-Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastalarını hastane dışına çıkarmayacak veya yatağını değiştirmeyecektir.

6-Refakatçilerin hastane içerisinde tütün (4207 Sayılı Yasa) ve alkollü madde kullanması yasaktır.

7-Refakatçilerin hastaya yiyecek, içecek getirmesi, hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya yiyecek ve içecek vermesi yasaktır.

8-Refakatçiler, refakat kartlarını göstermek sureti ile hastanemiz yemek hizmetlerinden yararlanacaklardır.

9-Hasta ve refakatçi yemek saatleri;

Sabah: 07:00,  Öğle: 12:00,  Akşam: 18:00

10-Refakatçi sayısı bir kişi ile sınırlıdır.

11-Serum seti, oksijen manometresi gibi hasta ile ilgili tedavi malzemelerine dokunmamalı veya oynamamalıdır.

12-Refakatçiler hastaları ile ilgili herhangi bir sorun olduğu zaman hemşireye haber vermelidir.

13-Refakatçiler hastaları ile ilgili tıbbi bilgileri hastanın doktoruna sorabilirler.

14-Hastanın taburcu işlemleri başlatıldığında; refakatçi kimlik kartının ilgili birime iade edilmesi gerekir.

15-Hasta yatağı başında bulunan tanımlayıcı figürler siz ve çalışanlarımız için önemlidir. Bu figürlerden hastanızın giriş kapısında ya da yatağı başında bulunması durumunda servis hemşireniz tarafından bilgilendirileceksinizdir. Tanımlayıcı figürler doğrultusunda istenen kurallara refakatçiler uymak zorundadır.

16-Hastane işleyiş ve düzeni ile ilgili her türlü soru ve sorunlarınız için Hemşirenize veya danışma birimine başvurabilirsiniz.

17-Yattığınız klinikteki görevlilerin uyarılarına dikkat ediniz.

18-Yanınızda getirdiğiniz ilaçlarınızı yatış sırasında hemşirenize teslim ediniz.

19-Odalarda ve koridorlarda bulunan klima ayar düğmeleri kullanımı için hastane personelinden yardım isteyiniz. Klima çalışırken oda cam ve kapılarını kapalı tutunuz.

20-Dışarıdan elektrikli cihazlar getirmeyiniz. (Cep telefonu ve şarj malzemeleri hariç)

21-Kişisel eşyalarınızı size ayrılmış olan dolaplarda saklayınız. Güvenlik açısından fazla para veya değerli eşya bulundurmayınız. Değerli/kıymetli eşyalarınızı yakınlarınıza teslim ediniz.

22-Hizmetlerimizle ilgili görüş, öneri ve şikâyetlerinizi Hasta Hakları Birimi’ne iletebilir veya dilek öneri formuna yazıp dilek öneri kutularına atabilirsiniz.