İç Hastalıkları (Dahiliye) Servisi Hasta Yakınlarının Bilgilendirilme Kuralları
13 Nisan 2022

ZİYARETÇİ KURALLARI
Ziyaretçilerinizin sizler için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Ancak tüm hastalarımızın iyiliği açısından sizden aşağıdaki kurallara saygı göstermenizi istemekteyiz.

1-Ziyaret saatleri hastanemizde 10:00 ile 20:00 saatleri arasında 15 dakika süreyle yapılmaktadır.

2-Sizin ve hastalarımızın sağlığı ve rahatı için ziyaretçi sayısı az ve süresi kısa olmalıdır.

3-Enfeksiyon riski ve psikolojik etki altında kalmamaları için 16 yaşından küçük çocukların hasta ziyaretine izin verilmemektedir. Ancak servisin uygunluk durumu ve idarenin onay vermesi halinde, anne ya da babasının ‘Çocuk Ziyaretçi Kabul Formu’ na yapacağı yazılı onay ile 15 dakikayı aşmayacak şekilde çocukların ziyaretine izin verilir. Ziyaret sırasında sorumluluk izin veren ebeveyne aittir.

4-Enfeksiyona yatkın olan hastalarımıza (bağışıklık sistemi zayıf) hasta ziyaretinde bulunmak sakıncalıdır. Bu nedenle ziyaret önerilmemektedir.

5-Gıda maddeleri hastalarımızın sağlığını tehdit edebileceğinden, hastanemize kabul edilmemektedir.

6-Solunum yolu enfeksiyonu geçirmekte olan yakınlarınızın ziyarete gelmemesi, sizin ve diğer hastaların sağlığı açısında uygun olacaktır.

7-Yatış süreniz boyunca gelişebilecek hastane enfeksiyonlarının önlenmesinde size de görev düştüğünü unutmayınız: Siz ve/veya refakatçileriniz, başka hastalara veya eşyalarına (yatak, yastık vb.) temas etmeden önce ve sonra ellerinizi yıkayınız ya da  hasta odasında bulunan el dezenfektanlarını kullanınız.